Ik ga 4 uur blind voor het Oogfonds!

Dit is de actie van Bea Verhage

( Ik schrijf mezelf in en ontvang een Blind voor 1 dag-pakket met één simulatiebril naar keuze )

van totaal € 150 (103%)

Mijn moeder heeft glaucoom, gelukkig op tijd ontdekt. Ik heb daar dus wel meer kans op/ ben erfelijk belast. Gelukkig is mijn oogdruk goed. Ik laat dat elk jaar controleren. Het lijkt me erg lastig om blind of bijna blind te zijn... Stel jezelf eens voor, wat je dan allemaal niet meer kan zien. Ik heb zelf twee kleinkinderen, 1 1/2 jaar oud en 2 maanden oud, (wiens handje hierboven is te zien..) ik moet er niet aan denken hen niet te zien opgroeien... En altijd moet je begeleiding hebben als je weg gaat. Fietsen kan niet meer... Enz. 😢😢 Sponsor mij dus! Dat mag ook voor een klein bedrag. Ik heb ervoor gekozen om helemaal blind te gaan voor 4 uren. Van 14 tot 18 uur en ik ga in die tijd ook boodschappen doen (onder begeleiding VRIJWILLIGERS GEVRAAGD!!) en koken. Ik zal hier filmpjes van laten maken. Leuk: verzin zelf iets wat ik moet doen in die 4 uur. Als ik het besluit te doen (ik ga niet tot het uiterste) dan kost dat je natuurlijk wel wat he.. 😏😏 Dit alles voor het Oogfonds, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar oogziektes. DOE OOK MEE! 

 

Ik heb nog wat foto’s toegevoegd. Al deze foto’s beelden iets uit, wat belangrijk voor mij is. Bijvoorbeeld de foto van het breiwerk, dit is een hobby van mij. Ook de foto van het bootje, meeuw en vuurtoren, dit is een kaart die ik gemaakt heb. DIT ZOU IK NIET MEER KUNNEN DOEN ALS IK BLIND WAS. Ook de getoonde tekst uit de Bijbel, ik zou die niet meer kunnen lezen. Gelukkig zijn er geluidsboeken. De was; ik zou niet meer kunnen controleren of alles wel echt schoon was... 

Ik houd erg van de natuur, al deze verschillende bloemen en bloesems zou ik NIET MEER KUNNEN ZIEN. Dat lijkt me echt verschrikkelijk. 

In iedere foto ligt zo een gevoel... 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
21-06-2018 | 16:28 Cash Donatie van Ida Nauta.
18-06-2018 | 11:42 Cash donatie van mw C. J. Turpijn.
06-06-2018 | 09:49
30-05-2018 | 07:38
01-05-2018 | 12:29 Omdat ik zelf ook kans heb dat mijn ogen later achteruit gaan door mijn diabetes en omdat ik trots ben op mijn moeder dat ze meedoet aan blind voor 1 dag !
Bekijk alle

Het was gaaf om mee te maken!!

23-06-2018 | 17:28  Mijn begeleidster en ik hebben erg moeten lachen. Ik besef me dat het echte leven als blinde (of zo goed als) echt niet om te lachen is, al zullen er heel velen zijn die positief in het leven staan! Maar om het zo eens een paar uur mee te maken, was zeker grappig. Ik filmde bijvoorbeeld de hele tijd mezelf, terwijl het de bedoeling was om de omgeving te filmen! Dit is een filmpje van ín de Jumbo te OOst-Souburg. We waren zogezegd de weg kwijt. Ida, mijn begeleidster, kent deze winkel niet. Ik wel, maar ik voelde niet altijd waar we heen gingen, zo goed stuurde zij de kar! Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb en wil al mijn sponsors van harte bedanken, mede namens het Oogfonds!!   Mocht u dit zien en nog willen sponsoren: het kan nog!! 
Lees meer