Lege flessen inleveren voor wetenschappelijk oogonderzoek

Dit is de actie van Joep Aarts

( Ik schrijf mezelf in en ontvang een Blind voor 1 dag-pakket met één simulatiebril naar keuze | Lid van team: Oogvereniging )

van totaal € 500 (53%)

Aanstaande donderdag 21 juni kunnen klanten van de Jumbo aan de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht hun statiegeld doneren aan onderzoek naar oogziektes. De actie is een initiatief van de Oogvereniging, TOMRA (leverancier van statiegeldautomaten) en de supermarkt en wordt georganiseerd in het kader van de Oogfonds-actie Blind voor 1 dag. 

Joep Aarts, de directeur van de Oogvereniging, gaat op 21 juni samen met een slechtziende collega blind boodschappen doen. Joep gaat ervaren hoe het is om de dagelijkse boodschappen in de supermarkt te vinden en lege flessen in te leveren zonder te zien.

TOMRA, leverancier van statiegeldautomaten, werkt momenteel hard aan een manier om flessenautomaten met een touchscreen toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Hiermee wordt op 21 juni ook een test uitgevoerd. De Oogvereniging geeft hierbij advies.

Je kunt deze actie op verschillende manieren steunen:

- Door een geldbedrag te doneren. Klik hiervoor op de knop Doneer nu.

- Door lege flessen op donderdag 21 juni in te leveren bij de Jumbo aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 64 in Utrecht. Via de doneer-knop wordt het bedrag automatisch overgemaakt aan Blind voor 1 dag. 

- Woon je niet in de buurt? Dan kun je je lege flessen ook bij je eigen supermarkt inleveren. Het bedrag doneer je dan via de knop Doneer nu op deze pagina. 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
21-06-2018 | 16:48
21-06-2018 | 12:34
20-06-2018 | 12:55
20-06-2018 | 12:53
19-06-2018 | 13:22 Succes!