Blind zijn kun je niet plannen!

Dit is de actie van Leonie Mulder
Normal adabce85fb8aa9a392fd1148714a3f91096e409f
van totaal € 250 (166%)

Even kijken, wat heb ik staan op woensdag 21 juni a.s.? Nee, niks bijzonders, dus ik meld me aan voor Blindvoor1dag. Raar toch, ik kan het plannen wanneer ik een dag blind door het leven ga. Maar als je slechtziend of blind wordt, kun je niet kiezen. Daar heb je maar mee te dealen!

Voor mensen met een visuele beperking kost alles meer energie. Alle dagelijkse dingen. Alles wat voor mij een eenvoudige handeling is, waar ik niet eens over nadenk, kost een slechtziende veel energie. Voor de ontwikkeling van een kind heeft een visuele beperking ook grote gevolgen. Ik geloof dat je je voor 80% ontwikkelt op basis van wat je om je heen ziet gebeuren.

Hoe is het om met een oog blind te zijn en met het andere oog nog maar 10% te zien? En daarbij nog een beperking van het gezichtsveld links? Eigenlijk zou ik dat eens willen ervaren. Willen ervaren hoe dat voor Finet is, dag in, dag uit.

Helaas kan ik die beperking niet kiezen. Nu krijg ik een bril, waarmee ik niets kan zien. Helemaal blind dus!

Ik kijk er niet naar uit, naar de 21ste. Voor een dag blind, maar toch vind ik het belangrijk om me in te zetten voor deze actie. Geld ophalen voor onderzoek naar allerlei oogziekten lijkt me een zeer belangrijke zaak. Dus ik zet mijn angsten opzij en ga ervoor!

Steun je mij ook?

 

Leonie

 

 

Bekijk alle donateurs
14-07-2017 | 21:38
26-06-2017 | 12:26
25-06-2017 | 22:51 Vanuit mijn werkervaringen&persoonlijke ervaringen met blinde/slechtziende mensen weet ik hoe belangrijk het is&blijft, dat er verder onderzoek wordt gedaan nu&in toekomst naar de diverse oorzaken van blind/slechtziendheid en de mogelijke medische oplossingen/aanpassingen om de mensen&hun dierbaren, die hierdoor getroffen worden zo optimaal mogelijk te helpen bij herstel of te leren omgaan met hun beperking&daarbij hun mogelijkheden voluit te kunnen benutten teneinde hun toekomst weer vol plezier tegemoet te kunnen treden. Daar draag ik graag een beetje aan bij met een bijdrage. Succes!
21-06-2017 | 21:18
21-06-2017 | 19:21
Bekijk alle

Pffff.....klaaaar!

21-06-2017 | 19:06 He he, de bril kan af. Ik heb het vier uur volgehouden, waarvan ongeveer een uur niet echt meegeteld mag worden. Even een korte impressie van de vier uur. Eerst maar eens buiten wandelen, op pad voor een kopje koffie. Tijdens het wandelen voel ik me ondanks de steun van Finet erg onzeker. Zelfs Finet moedigt me aan om toch iets sneller te lopen. We belanden bij Marlies voor de koffie. Toevallig is Monique daar ook, gezellig. Zie ook foto 1. Terug naar huis voor een boterham. Ik heb zelf de boterhammen gesmeerd met boter. Finet heeft alles voor me klaargezet en ook voor het beleg gezorgd. Heel fijn, scheelt mij weer een inspanning en ook tijd! Zie foto 2. Na de lunch gaat Finet rusten. Wat zal ik gaan doen? De mail checken, appjes lezen. Oh nee, dat gaat natuurlijk niet. Even een wasje aanzetten, boekje lezen, beetje tuinen, dat gaat allemaal niet. Wat dan???? Dan ook maar even met de ogen dicht .......dit was dus gedurende het laatste uur.... Maar ik heb tijdens de actieve drie uur wel ervaren hoe inspannend alles is en hoe je jezelf moet overgeven aan het afhankelijk zijn van een ander. En dat je beperkt bent in je activiteiten!! Al met al een mooie ervaring. Allemaal bedankt voor jullie steun! Groetjes, Leonie
Lees meer