Angel-eyes

Dit is de actie van Liesbeth Verstegen
van totaal € 1.000 (57%)

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Liesbeth ben 59 jaar en woon in Heesch. Binnenkort is de actie Blind voor 1 dag (21 juni) waar ik graag aan mee wil werken.

Vanaf kinds af aan ben ik slechtziend wat gecorrigeerd werd met een bril met een glassterkte van min 25. Sommige zullen denken bestaat dat wel en ja gelukkig wel maar in die tijd had je een bril met jampot-glazen wat als kind niet altijd als prettig ervaren werd.

De laatste 10 jaar ben ik nog slechter gaan zien. Dingen van opzij niet zien, geen diepte zien, kleuren die in elkaar overvloeien, goed opletten en geconcentreerd kijken waar je heel moe van wordt. Moeite hebben met zelfstandig voortbewegen op straat in winkels overdag maar vooral als het schemering en donker is. Dat je in een restaurant (met sfeerverlichting) niet kunt zien wat er op je bord ligt en wie er tegenover je zit, heel frustrerend. Dat je afhankelijk bent, iemand in de arm moet nemen om niet tegen iets of iemand aan te botsen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het probleem is dat het meestal aan de buitenkant niet is te zien dat iemand slechtziend is zodat mensen soms raar of vervelend kunnen reageren. 

Normaal wordt het beeld dat je ziet opgeslagen op je netvlies, bij mij haalt het dat het netvlies niet en blijft halverwege ergens hangen. Ook mijn dochter en kleindochter hebben hier mee te maken maar gelukkig in een mildere vorm. Daarom wil ik om een kleine donatie vragen niet voor mij maar voor elke blinde en slechtziende, voor meer onderzoek naar oogziektes en misschien kunnen er dan in de toekomst meer mensen geholpen worden en weer goed kunnen functioneren met hun Angel-eyes.

Steun ons en laat ons ook genieten. Bedankt dat je de moeite hebt genomen het verhaal te lezen en alvast bedankt voor je eventuele donatie hoe groot/klein deze ook mag zijn ❤

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
20-06-2018 | 21:13
20-06-2018 | 11:06 Dit is hoog nodig, alles lijkt vanzelf sprekend, wij hebben een vriendin slechtziend. Het wordt hoog tijd dat hier meer onderzoek naar gedaan wordt, om te bezien of deze doelgroep geholpen kan gaan worden. Dus doneren wij en ik hoop vele met ons.
10-06-2018 | 10:55
07-06-2018 | 13:19
05-06-2018 | 22:09