Zicht op buiten, wie doet mee?

Dit is de actie van Vasanthi Iyer

( Ik schrijf mezelf in en ontvang een Blind voor 1 dag-pakket met één simulatiebril naar keuze )

van totaal € 1.000 (108%)

Donderdag 21 juni 2018 deed ik mee aan de actie blindvoor1dag. Waarom? Ik ben ambassadeur VisusInzicht bij de AJN, beroepsvereniging van jeugdartsen. Mijn missie is vermijdbare slechtziendheid bij de jeugd verminderen. In de spreekkamer heb ik veel kinderen op tijd kunnen helpen maar er is meer voor nodig. Preventie t.b.v. kwaliteit van leven, veel naar buiten wat echt helpt bij het zien, alleen samen kunnen we bewustwording creeren! Goed kunnen zien en bliven zien, dat gun ik ieder kind! Daarnaast komt glaucoom (hoge oogdruk) in mijn familie voor. Blijvend goed zien is ook een uitdaging, vandaar dat ik een glaucoombril heb gedragen. .

Onderzoek doen naar oogziektes/maar ook hoe ze voorkomen kunnen worden (naar buiten, uitzoeken hoeveel en wanneer) dat zijn de eerste stappen. Opgedane kennis met elkaar delen hoort erbij. Op 16 juni heb ik tijdens de straatspeeldag in mijn wijk in Hilversum met de buren gedeeld dat we van geluk mogen spreken dat onze kinderen in een veilige omgeving buiten kunnen spelen en ook dat de gezamenlijke inspanningen van de ouders positief bijdraagt aan een gezellige straatspeeldag. Tot mijn verbazing hoorde ik ook dat meerdere buurtbewoners glaucoom in de familie hebben. Onze eigen gezondheid voor ogen houden en zorgen dat we ons gezichtsveld regelmatig laten controleren, het zette mensen aan het denken. 21 juni deed ik dus mee met blindzijnvoor1dag en een lieve buurvrouw ging met mij op stap. Ik vond het best spannend.

Mijn input n.a.v. #blindzijnvoor1dag 2018:
1. Wat is het vermoeiend om een glaucoom-bril op te hebben/slechtziend te zijn!
2. Hartverwarmend de reacties van buren, familie, vrienden, collega's en ook nog € 1030 opgehaald in 14 dagen, onvoorstelbaar!
3. Er is veel nodig aan preventie= voorlichting over screening op glaucoom bij ouderen en relevant voor jeugdprofessionals: aandacht voor waarom buiten zijn sowieso voor ogen zo belangrijk is.

Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdragen!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
28-06-2018 | 10:58
22-06-2018 | 22:21 Ik heb gedoneerd, omdat ik het kinderen zó gun om in alle opzichten gezond op te groeien. Het ontwikkelen van een goed zicht hoort daarbij!
21-06-2018 | 17:36
20-06-2018 | 22:42 Vasanthi, Succes donderdag!
20-06-2018 | 20:28