Ons doel

Blinden en slechtzienden zielig? Zeker niet! Wat we met Blind voor 1 dag wél willen bereiken is dat meer mensen zich bewust worden van de obstakels die mensen met een visuele beperking iedere dag moeten overwinnen, om mee te kunnen doen in de maatschappij. De meest alledaagse handelingen kunnen voor iemand die blind of slechtziend is een hele opgave zijn.

Bewustwording
Wist je dat 85 procent van de informatie binnenkomt via het zicht?
Stel je eens voor dat je in je dagelijks leven wordt beperkt door blind- of slechtziendheid? Hoe zou jouw leven eruitzien? Niet meer kunnen autorijden, geen etiketten meer kunnen lezen in de supermarkt, of gezichten van vrienden niet meer herkennen?

Wetenschappelijk onderzoek
Door gebrek aan geld blijft veel kansrijk oogonderzoek op de plank liggen. Voor veel oogziektes bestaat namelijk nog geen goede behandeling. Steeds meer mensen in Nederland worden slechtziend of blind. Daarom investeert het Oogfonds in onmisbaar wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes als maculadegeneratie (MD), glaucoom en diabetische retinopathie. Ook investeert het Oogfonds in onderzoek naar bijziendheid (myopie). Bijziendheid klinkt onschuldig, maar van alle kinderen met een bril van –6 of sterker wordt de helft later blind of slechtziend.

Help nieuwe doorbraken realiseren en start een actie of doe een donatie!