Ons doel

Blinden en slechtzienden zielig? Zeker niet! Wat we met Blind voor 1 dag wél willen bereiken is dat iedereen zich bewust wordt van de obstakels die mensen met een visuele beperkingen iedere dag moeten overwinnen om mee te kunnen doen in de maatschappij. Dit leidt tot meer begrip en tot een toegankelijkere maatschappij voor mensen met een visuele beperking.

Daarnaast willen we samen zoveel mogelijk geld ophalen voor oogonderzoek. Voor veel oogziektes bestaat namelijk nog geen goede behandeling. Steeds meer mensen in Nederland worden slechtziend of blind. Daarom investeert het Oogfonds in onmisbaar wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes zoals maculadegeneratie (MD), glaucoom en diabetische retinopathie. Ook investeert het Oogfonds in onderzoek naar bijziendheid (myopie). Bijziendheid klinkt onschuldig, maar van alle kinderen met een bril van -6 of sterker wordt één op de drie later slechtziend of blind.

Door gebrek aan geld blijft veel kansrijk oogonderzoek op de plank liggen. Help nieuwe doorbraken realiseren en start een actie of doe een donatie!