Schrijvers in het donker | Ronald Giphart & vrienden

Als ambassadeur van het Oogfonds (en oogpatiënt) draag ik zeer graag mijn steentje bij aan deze bijzondere dag. Daarom heb ik een achttal bevriende schrijvers en dichters gevraagd om op 21 juni 2017 een spectaculaire literaire avond te organiseren voor een (tijdelijk) blind publiek.

Belangeloos zullen Bart Chabot, Bert Wagendorp, Tjitske Jansen, Bert Natter, Jerry Goossens, Vincent Bijlo, Sara van Gennip en Ingmar Heytze acte de présence geven bij een unieke literaire happening in het Stadhuis van Utrecht, waar onze toehoorders zullen ervaren hoe het is om schrijvers en dichters louter te horen voordragen.

Bij de toegangsprijs zijn een welkomstdrankje en een drankje en hapje in de pauze inbegrepen. Wie minimaal 10 euro extra doneert, maakt bovendien kans op mooie prijzen.

De gehele opbrengst van deze avond zal ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes.

Heel graag tot 21 juni,

Ronald Giphart,

Schrijvers in het donker | 21 juni 2017 | 20 uur | Stadhuis Utrecht

Toegang €25,- per persoon, inclusief koffie en thee bij aankomst en een drankje en hapje in de pauze. Meer praktische informatie.

Eén kaart reserveren | Twee kaarten reserveren | Drie kaarten reserveren | Vier kaarten reserveren

 

Ronald Giphart

Initiator van deze bijzondere avond is schrijver Ronald Giphart, bekend van boeken als Ik ook van jou, Phileine zegt sorry én ambassadeur van het Oogfonds. Speciaal voor Blind voor 1 dag zet hij zich samen met onderstaande bevriende schrijvers in om de bezoekers van ‘Schrijvers in het donker’ een onvergetelijke avond te bezorgen en zo geld op te halen voor cruciaal onderzoek naar oogziektes. Foto: Marc Deurloo

 

Vincent Bijlo

Cabaretier, schrijver en columnist. Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival. Foto: Jurjen Alkema

 

 

Bart Chabot

Dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Recent verscheen Chabot's tweede roman Easy Street. Foto: Anton Corbijn

 

Ingmar Heytze

Een podiumdier dat verrast en begeestert, en inmiddels over zoveel onderwerpen zijn licht heeft laten schijnen dat je hem naast dichter ook sportjournalist, politiek columnist en historisch expert zou kunnen noemen.

 

Jerry Goossens

Journalist, columnist en schrijver en oprichter van e-book-uitgeverij Lazare.

 

  

Bert Natter

Schrijver, uitgever en journalist. Hij publiceerde diverse (jeugd)boeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek. Zijn literaire debuut is de roman Begeerte heeft ons aangeraakt.

 

Bert Wagendorp

Schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant. Zijn roman Ventoux groeide uit tot een moderne klassieker en werd in verschillende talen vertaald. Foto: Jelmer de Haas

 

Tjitske Jansen

Dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Foto: Martin Waalboer

 

Sara van Gennip

Schrijfster van verhalen waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Haar columns verschenen in de Pers en haar kindergedichten in de Poëziespektakels. Theater schrijft Sara o.a. voor Oerol, Over het IJ en Festival Boulevard.Foto: thomas van Driel

Aanvang

Inloop 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur
Einde ca 22.30 uur

 

Toegangsbewijzen

Kaarten kosten €25,- per stuk, inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje (wijn/bier/frisdrank) en hapje in de pauze.

 

Loterij

Voor iedere € 10,- die men daarnaast extra doneert maakt men tijdens Schrijvers in het donker ook nog eens kans op mooie prijzen zoals unieke boekenpakketten.


Locatie

Stadhuis Utrecht
Korte Minrebroederstraat 2
3512 GG Utrecht

Bereikbaarheid
Het stadhuis ligt in het centrum van de binnenstad en ligt op 15 minuten lopen van het Centraal Station van Utrecht.

Met de fiets
Zet uw fiets in de fietsenstalling onder het stadhuis. Dit is een bewaakte openbare fietsenstalling. Het stallen van uw fiets is de eerste 24 uur gratis.

Met de auto
Er zijn weinig parkeerplaatsen in de omgeving van het stadhuis. Wij raden bezoekers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Komt u toch met de auto dan kunt u het beste parkeren in de parkeergarages:

  • P Springweg
  • P Kruisstraat
  • P Paardenveld

Links naast het bordes aan de Korte Minrebroederstraat zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze kunt u gebruiken als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.

blindvoor1dag@oogfonds.nl

030-2545711

Bekijk alle

Maak 21 juni kans op bijzondere prijzen!

24-05-2017 | 13:16 Doneer 10 euro extra bovenop de toegangsprijs en maak kans op één van deze mooie prijzen:   Troost Deze roman van Ronald Giphart verscheen behalve als paperback een speciale, eenmalige gebonden en genummerde editie met een door Ruud de Wild geschilderd omslagbeeld. De oplage hiervan bedraagt 8.000 exemplaren. Tijdens Schrijvers in het Donker maakt u maar liefst drie keer kans op dit collectors item.   De Wake Een graphic novel van illustrator Nanne Meulendijks gebaseerd op een verhaal van Ronald Giphart, uitgegeven door Uitgeverij Podium. Op een ingetogen manier verbeeldt Meulendijks de ervaring van hoofdpersoon Siem, die na zijn dood terugkijkt op de wake die voor hem wordt gehouden. Meulendijks verbeeldt de tekst van Giphart vanuit verschillende perspectieven in een dromerige, ijle stijl. Tijdens Schrijvers in het Donker maakt u maar liefst drie keer kans op deze bijzondere uitgave.   Kalender Donker Utrecht Donker Utrecht is een serie foto’s van Utrechtse plekken na zonsondergang. De fotograaf heeft prachtige kalenders beschikbaar gesteld. Maak kans op één van de kalenders tijdens de loterij bij Schrijvers in het donker.   Litereraire boekhandel Daarnaast heeft de Literaire boekhandel de volgende prijzen ter beschikking gesteld: Raamposter van Plint met de tekst ´Kunst´ van Martin  Poster van Plint met het gedicht ´Babe Magnet´ van Tom Zinger  Poster met het gedicht ´Men moet´ van Gerrit Kouwenaar  Kwartet van Peter van Straaten Drie boekentasjes 
Lees meer