Kom blind dineren bij de Smulhoeve

Nog te gaan

van totaal € 500 (34%)

Meld je aan als teamlid en dineer mee in de Smulhoeve in Den Haag om te ervaren hoe je eten smaakt als je het niet kan zien. We zien uit naar een enthousiaste groep mensen die hun blik willen verruimen met inzicht en begrip voor mensen en dieren met een visuele beperking. Tijdens dit diner zetten we allemaal de door ons gekozen simulatiebril op en kunnen in een groep kort ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn onder het genot van lekker eten en gezelligheid.

Inschrijven als teamlid kost €27,50 (tot 1 april €24,50). Hiervoor ontvang je een Blind voor 1 dag-pakket met simulatiebril naar keuze én een eigen actiepagina, waarop iedereen kan doneren.

Het 3-gangen menu wordt geserveerd in De Smulhoeve. Dit is een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Zij zullen u deze avond bedienen. Er is ook een medewerker met een visuele beperking werkzaam deze avond. De prijs voor het driegangen menu is 17,50 euro exclusief de drankjes. Het eten en de drankjes worden na afloop ter plaatse apart per persoon afgerekend.

Door je als teamlid aan te melden (Klik hiervoor op Start actie op deze pagina), wordt er van uit gegaan dat je mee komt eten. We reserveren dan een plek voor je. Als teamlid kun je alleen komen, maar je mag ook één introducé meenemen. Voor de introducees zijn gratis blinderende oogmaskers aanwezig. Een plek voor een introducé reserveren kan via diner@dierenoog.nl. 

Aangelijnde honden zijn toegestaan in het restaurant.

Menu

Bekijk hier de menukaart

Wanneer

Donderdag 21 juni 2018 om 17:30 uur tot uiterlijk 20:00 uur

Waar

Lunchcafé De Smulhoeve / Stichting Ipse De Bruggen
Socrateslaan 73
2493 ZV  Den Haag/Leidschenveen

Contact

diner@dierenoog.nl

Mevr. drs. G. Romkes

diner@dierenoog.nl

 

Menu bestaande uit 3-gangen €17,50


Cocktail van gerookte zalm, avocado en wasabimayonaise

Of

Romige witlofsoep met uitgebakken spekjes

Of

Cocktail van avocado, Oostlandse tomaten lente-uien wasabimayonaise


============ 

 

Medaillons van varkenshaas omwikkeld met serranoham en truffelroomsaus

Of

Romig vispotje van kabeljauw, sjalotten en champignons
Beide gerechten worden geserveerd met aardappelgratin en broccoli

Of

Wrap met Oostlandse gegrilde groenten, ruccola en boerenkaas

 

=============


Tompouche van notenroom en blauwe kaas

Of

Brownie met een bol vanille ijs

Bekijk alle donateurs
08-04-2018 | 16:51
29-03-2018 | 14:47 Aan: Blind dineren
29-03-2018 | 14:42
Bekijk alle

4. Kitten met een diepe hoornvliesbeschadiging door (secundaire) bacteriële infectie

19-04-2018 | 09:01 Foto 1: Dit Somali kitten van 7 weken oud, werd mij voorgesteld vanwege een niet genezende oogontsteking. Twee weken daarvoor was het begonnen met een rood oogje en een beetje knijpen. Er was gestart met een oogzalf. Na een week was er nog geen verbetering en werd overgegaan op een andere oogzalf. Nu was zo erg dat het kitten zijn rechter oog helemaal niet meer open deed en het oogje traande continu. Na het geven van lokale verdoving kon het oogje goed onderzocht worden en bleek er een gevaarlijk diepe beschadiging in het hoornvlies te zitten. Het hoornvlies is het buitenste heldere laagje van het oog en is bij kittens minder dan 0,4 mm dik. Het wondje dat er zat was 0,2-0,3 mm diep. Vermoedelijk kwam dit door een (secundaire) bacteriële infectie. Om dat te testen werd een swab genomen voor verder laboratorium onderzoek. De therapie werd aangepast met andere oogdruppels en het resultaat van het laboratorium onderzoek zou een paar dagen later gebruikt kunnen worden voor waar nodig verder aanpassen van de therapie. Het werd een spannende tijd, want als het vanaf nu niet beter zou gaan, zou het hoornvlies door kunnen breken en het oogje stuk zijn. Daarna zou alleen een operatieve verwijdering van het oog het kitten nog kunnen helpen. Het resultaat zou dan zijn, dat het kitten met één oog verder door het leven zou moeten.  Foto 2: Dankzij de aanpassing van de therapie en de enorme toewijding van de fokster die de meerdere druppels trouw volgens het schema toediende, knapte het kitten binnen een paar dagen al op. Op de controle na 11 dagen was het diepe hoornvliesulcus al genezen. Foto 3: Op de laatste foto is het kitten 13 weken oud, vlak voordat het naar de nieuwe gelukkige eigenaar gaat. Het oog is volledig genezen, pijnvrij en zelfs zonder zichtbaar litteken.
Lees meer