Kom blind dineren bij de Smulhoeve

Streefbedrag behaald
van totaal € 500 (139%)

Meld je aan als teamlid en dineer mee in de Smulhoeve in Den Haag om te ervaren hoe je eten smaakt als je het niet kan zien. We zien uit naar een enthousiaste groep mensen die hun blik willen verruimen met inzicht en begrip voor mensen en dieren met een visuele beperking. Tijdens dit diner zetten we allemaal de door ons gekozen simulatiebril op en kunnen in een groep kort ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn onder het genot van lekker eten en gezelligheid.

Inschrijven als teamlid kost €27,50 (tot 1 april €24,50). Hiervoor ontvang je een Blind voor 1 dag-pakket met simulatiebril naar keuze én een eigen actiepagina, waarop iedereen kan doneren.

Het 3-gangen menu wordt geserveerd in De Smulhoeve. Dit is een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Zij zullen u deze avond bedienen. Er is ook een medewerker met een visuele beperking werkzaam deze avond. De prijs voor het driegangen menu is 17,50 euro exclusief de drankjes. Het eten en de drankjes worden na afloop ter plaatse apart per persoon afgerekend.

Door je als teamlid aan te melden (Klik hiervoor op Start actie op deze pagina), wordt er van uit gegaan dat je mee komt eten. We reserveren dan een plek voor je. Als teamlid kun je alleen komen, maar je mag ook één introducé meenemen. Voor de introducees zijn gratis blinderende oogmaskers aanwezig. Een plek voor een introducé reserveren kan via diner@dierenoog.nl. 

Aangelijnde honden zijn toegestaan in het restaurant.

Menu

Bekijk hier de menukaart

Wanneer

Donderdag 21 juni 2018 om 17:30 uur tot uiterlijk 20:00 uur

Waar

Lunchcafé De Smulhoeve / Stichting Ipse De Bruggen
Socrateslaan 73
2493 ZV  Den Haag/Leidschenveen

Contact

diner@dierenoog.nl

Mevr. drs. G. Romkes

diner@dierenoog.nl

 

Menu bestaande uit 3-gangen €17,50


Cocktail van gerookte zalm, avocado en wasabimayonaise

Of

Romige witlofsoep met uitgebakken spekjes

Of

Cocktail van avocado, Oostlandse tomaten lente-uien wasabimayonaise


============ 

 

Medaillons van varkenshaas omwikkeld met serranoham en truffelroomsaus

Of

Romig vispotje van kabeljauw, sjalotten en champignons
Beide gerechten worden geserveerd met aardappelgratin en broccoli

Of

Wrap met Oostlandse gegrilde groenten, ruccola en boerenkaas

 

=============


Tompouche van notenroom en blauwe kaas

Of

Brownie met een bol vanille ijs

Bekijk alle donateurs
22-06-2018 | 13:20 Aan: Baxjes dineren voor het oogfonds
21-06-2018 | 11:35 Aan: Blind dineren
20-06-2018 | 23:53 Aan: Blind dineren
19-06-2018 | 18:00 Aan: Blind dineren
18-06-2018 | 15:17 Aan: Blind dineren
Bekijk alle

9. Hond met verminderd zicht door ooglidproblemen

17-06-2018 | 15:01  Foto 1: Deze mannelijke Bullmastiff van 51 kg werd voorgesteld omdat hij zijn ogen dicht hield en tegen dingen aanliep. Het was begonnen met zijn rechter oog, maar daarna kreeg hij ook last van zijn linker oog. Zalfjes van de dierenarts hielpen niet meer. Tekening: Bij deze hond waren de onderste oogleden te lang en waardoor ze naar binnen rolden naar het oog toe (=entropion). Hierdoor kwamen haren van de huid tegen het hoornvlies (de heldere buitenste laag van het oog) aan. Deze kleine korte haartjes beschadigden het hoornvlies. De irritatie van de haartjes en daarna de pijn van de wondjes, maakten dat de hond nog meer ging knijpen en dit verergerde het probleem. Deze vicieuze cirkel kon alleen nog door een operatie worden doorbroken. Zonder operatie, zouden de wondjes ofwel dieper worden totdat het oog zelf stuk ging ofwel er zou een secundair herstelproces op gang komen, waarbij er wild vlees (rood weefsel) in de wondjes zou groeien de wondjes omgeven zouden worden fibrose (wit stevig ondoorzichtig weefsel). In beide gevallen zou dat leiden tot (geheel) zichtsverlies voor de hond. Tijdens de operatie zijn de beide onderste oogleden ingekort en is een strookje huid onder het oog verwijderd, zodat het ooglid niet meer naar binnen rolt. Foto 2:  Twee weken na de operatie konden de hechtingen worden verwijderd. De oogleden staan mooi ten opzichte van de oogbol en de wondjes op het hoornvlies zijn genezen. Het hoornvlies is duidelijk helderder dan bij het eerste bezoek. De hond is weer uitbundig, vrolijk, houdt zijn ogen mooi open en kan weer goed zien.
Lees meer