KNGF

Durf jij met een ‘geleidehond’ de markt over?
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 01391374ed7bbfd91aedbcf510356984dbcae540
van totaal € 500 (9%)

Het Oogfonds en Koninklijke Visio roepen iedereen op om op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. KNGF Geleidehonden geeft graag gehoor aan deze actie, op geheel eigen wijze. Kom daarom op vrijdag 21 juni naar de markt in het stadshart van Amstelveen en ervaar hoe het is om ‘blind’ met een geleidehond te lopen.

Er gaat heel wat aan vooraf voordat een cliënt een hond krijgt toegewezen. De geleidehond doorloopt een heel opleidingstraject en wordt daarna zorgvuldig gematcht aan zijn blinde baas. Ook de cliënt dient zich goed voor te bereiden op de komst van een hond. Een van de voorbereidingen bestaat uit het leren lopen van vaste routes aan de hand van een DogSim. Dit is een speciaal trainingstoestel dat mobiliteitstrainers hanteren om routes mee te oefenen. De trainer stuurt het toestel aan zoals een geleidehond de route zou lopen.
 
Op 21 juni geven we bezoekers van de Amstelveense markt de mogelijkheid om met een van onze trainers een stukje met een DogSim te lopen. Met een simulatiebril op, zodat je kunt ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen. In ruil daarvoor vragen we een donatie voor Blind voor 1 dag. Samen creëren we begrip voor mensen met een visuele beperking en halen we geld op voor onmisbaar oogonderzoek.
 
Daarnaast bemannen we die dag een marktkraam om over het werk van KNGF Geleidehonden te vertellen. Een leuk weetje: elke vrijdag vertrekken de instructeurs met de honden naar Amstelveen om op deze markt te trainen. Je komt dus ook geleidehonden in opleiding tegen! Zien we je vrijdag 21 juni in Stadshart Amstelveen?
Bekijk alle
20-06-2019 | 10:06
19-06-2019 | 16:56